Najbolj priljubljeni nosilci za prtljago dvokolesnikov

trdi kovčki za motor

Vsak izkušen motorist se zaveda, da bo pred vožnjo potreboval s seboj vzeti različno prtljago. To lahko predstavlja orodje za popravilo mehaničnih komponent, GPS sistem ali navigacija, denarnica, dodatna oblačila in podobno. Najbolj uporaben, za posameznega voznika, je lahko kovček za motor trde ali mehke izvedbe. Med obema izvedbama sta ključne razlike, ki je dobro, če jih poznamo. Tako bomo lažje izbrali najboljši nosilec za prtljago, ko se bomo odpravili na krajše ali daljše vožnje. Obenem pa se bomo izognili poškodbam predmetov, ki jih s seboj prevažamo, kar je velika prednost.

Trdi kovček za motor je izredno vzdržljiv in varen

Prtljago na motorju je pogosto najbolj učinkovito in najlažje prevažati, če za to uporabimo klasične nosilce prtljage. Te predstavljajo trdi kovčki za motor, ki so lahko narejeni iz močne plastike, aluminija in drugih trdih materialov. So izredno varni za prevažanje raznovrstne prtljage, saj zlahka prenesejo manjše in večje udarce ter se pri tem ne zvijejo. V primeru, da smo jih zvili s fizičnimi udarci, padcem motorja ali drugače, jih je mogoče popraviti. To je tudi razlog, da jih uporabljajo motoristi, ki vozijo adventure ali druge motorje za daljša potovanja.

Trdi kovčki za motor so lahko narejeni iz  različnih trdih materialov
Trdi kovčki za motor so lahko narejeni iz močne plastike, aluminija in drugih trdih materialov in so izredno varni za prevažanje raznovrstne prtljage.

Izredno vzdržljivi motoristični kovčki

Velika prednost vsakega dodatka za naš motor je ta, da nam olajša vožnjo.

  • Prednost, ki jo imajo trdi motoristični kovčki pa je ta, da prtljago zaščitijo pred prahom, dežjem, blatom in podobno.
  • Z vgrajeno ključavnico tudi predstavljajo velik izziv za nepridiprave. Le stežka bodo hitro vlomili v motoristične kovčke in kaj ukradli. 
  • V primeru, da se vozimo v drugo državo ali se drugače podamo daljšo vožnjo, lahko pospravimo v prej omenjene kovčke vreče, nahrbtnik in drugo opremo. To nam omogoča, da iz motorističnega kovčka vzamemo kar potrebujemo, ne da bi bila prtljaga umazana ali mokra, kar je velika prednost.

Mehki kovček za motor je primeren za offroad vožnjo

Uporaba prilagodljive opreme za vožnjo po brezpotjih z motorjem je ključna. Brezpotja vedno predstavljajo nepredvidljive izzive katerim moramo biti kos, če želimo uspešno priti do cilja. Večina motoristov, ki se podajo na brezpotja uporablja mehki kovček za motor, saj ne ovira vožnje, niti ne spreminja geometrijske razporeditve vozila. Ima tudi izredno nizko težo, kar pomeni, da nas ne bo obremenjeval med zahtevnimi vožnjami po različnem terenu.

Primerjava med mehkimi in trdimi kovčki za motor

Nekateri mehki motoristični kovčki uporabljajo različne mehanizme zaklepanja. To so lahko ključavnice, posebne zadrge in podobno. V vsakem primeru pa jih je izredno preprosto uporabljati kot tudi namestiti na motor. Nekatere preprosto vržemo čez zadnji del prtljažnika ali sedež. Poznamo pa tudi mehke motoristične kovčke, ki jih namestimo na nosilce. Neglede na vrsto našega motorja je priporočeno, da se poslužimo dodatne opreme za motor, če pogosto karkoli s seboj prevažamo ali potujemo relacijsko.

Na žalost so motoristični čevlji še vedno tisti del opreme, ki mu posvetimo premalo pozornosti, zato preberite članek na povezavi in izberite primerno zaščito za svoja stopala pri vožnji z motorjem.

Podobne teme: