Lososovo olje v pasji prehrani

lososovo olje dodajte v pasjo hrano

Ribje olje je ne glede na pasmo vašega kosmatinca in ne glede na prehrano eden od najbolj pomembnih dodatkov k prehrani. Zlasti se takšno olje priporoča za vse tiste pse, ki imajo najrazličnejše kožne težave oziroma alergije. Lososovo olje psu na primer ne pomaga samo pri težavah s kožo, temveč naj bi mu pomagalo tudi pri težjih obolenjih.

Koristi lososovega olja v prehrani za psa

Dobri poznavalci olja iz lososa veste, da vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin. Za pse je pogosto značilno, da se pri njih lahko razvijejo najrazličnejše zdravstvene težave, zlasti če v telesu nimajo dovolj omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Pogostejše težave so na primer oslabljeni imunski sistem, razcepljena dlaka, protin, alergije, povečano izločanje, počasnejša rast, slabši apetit, motnje v delovanju jeter

Če lososovo olje dodajte v pasjo hrano, potem lahko poskrbite za številne koristi. Med vidnejšimi so na primer, da pasja dlaka postane sijoča in mehka, zmanjša se možnost za vnetja, ki vodijo v najrazličnejše bolezni. Dodajanje olja lososa v prehrano psa koristi tudi zmanjšanju tveganja za nastanek alergij. Dobro pripomore tudi k izboljšanju imunskega sistema.

Lososovo olje dodajte v pasjo hrano, da bo pasja dlaka sijoča in mehka, zmanjšala se bo možnost za vnetja, koristi pa pri tudi zmanjšanju tveganja za nastanek alergij in pripomore k izboljšanju imunskega sistema.

Lososovo olje naj bi zelo dobro koristilo tudi pri duševnem razvoju pasjih mladičkov. Pri starejših psih pa naj bi takšno olje izboljševalo kognitivne funkcije. Olje lososa dobro skrbi tudi za zniževanje krvnega tlaka in ravni holesterola, omili težave z ledvicami, zmanjšuje tveganje za nastanek težav s sklepi (pri teh težavah je priporočen glukozamin za pse), zmanjšuje tveganje za nastanek težjih bolezni.

Stranski učinki lososovega olja

Ob tem pa se seveda vprašamo, ali ima na psa lososovo olje lahko kakšen stranski učinek. Kuža lahko na primer pridobi na telesni teži. A takšna težava se lahko precej hitro reši, denimo z redno vadbo in z zdravo pasjo prehrano. Pri uživanju olja iz lososa je pri psu seveda možen tudi slab zadah, ki ga lahko rešimo z rednim čiščenjem zob.

Kakšne so prednosti dodajanja lososovega olja k prehrani za vaše pse? | Veterinarsko odobreno

Stranske težave pri psu, ki uživa olje iz lososa, so lahko še bolečine v želodcu, slabost, omotičnost in nekoliko bolj redko blato ali pa driska.

Izbira kakovostnega olja lososa

Zagotovo vsako olje lososa ni dovolj kakovostno za prehranjevanje vašega psa. Izbrati morate hladno stiskano olje pri nizkih temperaturah, ki velja za najboljšo izbiro. Hladno stiskanje olja je prav posebna tehnika, s katero se zagotovi, da se maščobne kisline ne razgradijo in tako ne izgubijo svojih pozitivnih učinkov.

Podobne teme: