Naročite se na psihoterapijo v Mariboru

Ste se znašli v stiski? Imate različne težave, ki vas obremenjujejo dan za dnem? Ste v otroštvu doživeli travmo, ki je še niste preboleli? Se vam zdi, da ste preobremenjeni ali celo na poti v izgorelost? Imate finančne težave oziroma ste preveč varčni? Ponoči ne morete spati, ker premišljujete o vsem, kar vas muči? Bi radi zaživeli drugače in tudi bolj polno? Pri vseh teh naštetih težavah vam lahko pomaga psihoterapija v Mariboru.

Premagajte svoje težave!

Psihoterapija v Mariboru Psihovital je namenjena temu, da vam pomaga premagati težave, s katerimi se soočate. Ne smete namreč dopustiti, da težave obvladujejo vaše življenje, ampak se morate naučiti, kako boste vi obvladali te težave in jih aktivno začeli reševati. Tako boste postali tudi bolj samozavestni in odločni, saj boste videli, da lahko rešite prav vse, kar vas teži, zato vas ne bodo več obremenjevali različni strahovi.

Velikokrat so namreč tudi pomemben razlog za to, da ne uresničimo vseh svojih ciljev, zato postanemo nezadovoljni. Nezadovoljstvo pa nas vodi do tega, da imamo manj moči za uresničevanje drugih ciljev, ki so nam pomembni, pa tudi za premagovanje preprek, ki pri tem nastopijo. Tako zapademo v nekakšen začarani krog, iz katerega se je težko prebiti, če ne poiščemo strokovne pomoči. Takšno strokovno pomoč predstavlja prav psihoterapija, ki je pri tem zelo učinkovita, zato se jo splača preizkusiti.

Psihoterapevt vam lahko pomaga

Če ste v takšni stiski, da ne vidite več izhoda, nikar ne obupujte, ampak čim prej poiščite pomoč. Prej ko boste poiskali pomoč, prej boste spet lahko zadihali. Že samo to, da svojemu psihoterapevtu zaupate prav vse, kar vas teži, vam omogoči veliko olajšanje in vam pomaga, da v sebi najdete moč za spremembe. Takoj se boste počutili bolje, saj boste spoznali, da v stiski niste sami, ampak je tak oseba, ki vam bo prisluhnila.

Hkrati pa je ta oseba tudi strokovnjak, ki vas bo znal napotiti na pravo pot, tako da boste počasi spoznali, kaj ste v dosedanjem življenju počeli napačno in kako lahko to postopoma spremenite. To je zelo pomembno, če želite zaživeti drugače in rešiti režave, ki vas motijo. Psihoterapija v Mariboru je tako ustrezna rešitev za vse, ki iščejo pomoč v kakršni koli stiski. Čeravno so težave ljudi zelo različne, pa imajo

Individualna psihoterapija v Mariboru

Psihoterapija v Mariboru obsega več vrst različnih terapij, med katerimi lahko izbirate in ki so prav vse zelo učinkovite pri pomoči ljudem v stiski ali pri tistih, ki bi kakorkoli radi spremenili svoje življenje Med njimi je najbolj priljubljena individualna psihoterapija, pri kateri gre za klasičen pristop v obliki zaupnega pogovora s psihoterapevtom, ki vas vodi skozi proces ozaveščanja in spreminjanja vzorcev, ki so zakoreninjeni globoko v vas.

Vendar pa individualna psihoterapija v Mariboru ni kar univerzalna rešitev za vse, zato obstajajo tudi druge vrste terapij. Katera bi bila najbolj primerna za vas, je odvisno od tega, kakšne težave imate. Če sami ne veste, katero vrsto terapije izbrati, se je najbolje obrniti na psihoterapevta, ki vam bo znal primerno svetovati.

Psihoterapija v Mariboru kot pomoč pri partnerskem odnosu

Prav tako pa vam psihoterapija v Mariboru lahko pomaga pri težavah v partnerstvu. V tem primeru se najbolje obnese partnerska psihoterapija, ki se jo udeležita oba partnerja in tako skušata rešiti in zgladite medsebojna nesoglasja ter sprejeti razlike, ki so ju pripeljale do prepira. Takšna vrsta terapije je namenjena temu, da partnerja začneta eden na drugega gledati drugače in da spoznata, ali sta zmožna še naprej vztrajati v zvezi, za katero se je včasih treba tudi kaj potruditi, če želimo, da ta obstane.

Partnerska psihoterapija v Mariboru se izvaja tako, da psihoterapevta skupaj obiskujeta oba partnerja, pri čemer je zelo pomembno, da si oba tudi želita sodelovati. V nasprotnem primeru terapija ni uspešna. Terapevt partnerja skuša usmeriti ter jima pomaga, da odkrito spregovorita o svojih težavah in o vsem, kar ju muči. To lahko močno izboljša partnerski odnos, kar je tudi cilj takšne terapije. Partnerski odnos je namreč smiselno nadaljevati le, če je ta kvaliteten in tak, da sta oba partnerja zadovoljna z njim.

Podobne teme: