Hop na Pohorje in malo telovadbe – čas je za gibanje

Verjetno nam ni treba posebej poudarjati, kako pomembna je redna rekreacija, ki mora združevati tako aerobni (hitra hoja, tek in podobno) kot anaerobni trening (na primer vaje za trebuh). Čeprav je telovadba za mnoge predvsem pot do sanjske postave, pa obenem ne smemo pozabiti, da je dovolj pogosta rekreacija nujna tudi za zdravje in dobro počutje. Pozitivni učinki bodo zato še toliko izrazitejši, če se odločite za rekreacijo na prostem, za kar obstaja kar nekaj kotičkov tudi v Mariboru in njegovi okolici.

Fitnes na prostem v Mariboru 

Prebivalci in prebivalke Štajerske, ki ste naveličani utesnjujočih telovadnic, imate na voljo več kot dovolj priložnosti za telovadbo v naravi. S tem ni mišljena samo aerobna vadba, ampak lahko na svežem zraku brez težav izvajate tudi vaje za trebuh in za druge dele telesa, ki poskrbijo za rast in izoblikovanje mišic. 

Že če se omejimo izključno na največje štajersko mesto, torej na Maribor, je možnosti za tovrstno telovadbo kar nekaj. Primerno mesto za telovadbo je lahko tako park kot bližnji gozdiček, zato res ne sme biti izgovorov za to, da se ne gibate dovolj. Sploh, če imate psa, ki ga je po uravnoteženem obroku z dodatkom lososovega olja treba tudi dnevno peljati na sprehode. Poleg tega pa lahko v Mariboru lahko namreč najdete več tako imenovanih fitnesov na prostem, ki so v prvi vrsti namenjeni prav ljudem, ki živijo v štajerski prestolnici, in katerih uporaba je brezplačna.

Pohorje ponuja ogromno možnosti za rekreacijo 

Medtem ko je fitnes na prostem na različnih lokacijah po Mariboru dobra izbira predvsem med tednom, ko večina nima veliko časa za rekreacijo, pa je ob vikendih zagotovo še posebej aktualno Pohorje. Kombinacija uživanja v naravnih lepotah oziroma v neokrnjeni naravi in gibanja je tako idealen recept za zdravo, koristno in prijetno preživet konec tedna. 

Na prostem je mogoče izvajati različne vaje za trebuh 

Orodja za vadbo na prostem so namenjena krepitvi različnih delov telesa. Skorajda vsak fitnes vključuje tudi naprave, na katerih lahko izvajate vaje za trebuh. Podobno velja tudi za fitnese na prostem po Mariboru in športne parke ob vznožju Pohorja. Tam boste našli orodja, s pomočjo katerih boste lahko uspešno okrepili različne skupine trebušnih mišic in izvajali tudi vaje za trebuh. Če niste povsem prepričani, kako pravilno izvajati vaje za trebuh na teh napravah, lahko informacije o uporabi različnih naprav večinoma brez težav poiščete kar na spletu. 

Podobne teme: