Registracija domene z različnimi končnicami

Uporaba interneta je dandanes postala nepogrešljiv dejavnik v življenju vsakega posameznika. Podjetja, ki želijo biti v koraku s časom morajo izdelati svojo lastno spletno stran, da dosežejo pričakovanja in standarde, ki jih stranke pričakujejo. Vendar preden lahko spletna stran zaživi, potrebuje registracijo domene, ki predstavlja zelo pomemben korak. Mogoče je imeti eno ali več imen z različnimi končnicami hkrati. Veliko je odvisno od poslovnega modela, ki smo si ga zadali. Zato je pomembno, če poznamo prednosti zakupa več končnic z imenom spletne strani hkrati.

Domače in svetovne končnice spletnih strani

Dandanes je v obstoju ogromno število spletnih strani. Zakupljenih oziroma registriranih domen je več kot milijardo. Dejanskih delujočih spletnih strani pa je približno samo 200 milijonov. Zato je vedno več domen zasedenih in težko najdemo točno tako, kot si jo želimo. Pogosto je potrebno malenkost kreativnega razmišljanja, da najdemo primerno ime za naše podjetje. Kar pa se tiče končnic, pa je zgodba drugačna. 

Registracija domene je ključna korak pri ustvarjanju svoje prisotnosti na spletu.

Na voljo je vedno več končnic ali domen vrhovne ravni, kot se jim pravilno pravi. Poznamo svetovne izvedbe, kot so .com, .org in podobno. Na voljo pa so tudi geografsko določene končnice, kot so .hr, .de, .cz in tako naprej. Načeloma je tako, da obstajajo različne poti do zakupa domačih končnic, tudi če se ne nahajamo v določeni državi, kar omogočajo različnih ponudniki gostovanja ter registrarji. Svetovne končnice pa nimajo omejitev in jih lahko zakupi vsak posameznik ali podjetje z nekaj izjemami.

Več različnih domen za boljše doseganje strank

Dolgo časa je veljalo, da določeno podjetje uporablja samo eno končnico za spletno stran. Skozi čas pa so se navade ljudi spremenile in sedaj je normalno, da si lastimo več končnic. Zato je lahko registracija domene narejena z mislijo zakupa več končnic. Seveda imamo vedno možnost spletno stran prevesti v jezike držav, kjer poslujemo. Boljše rezultate pa je pokazala praksa, da opravimo registracijo več domen za države, kjer nameravamo širiti svoje poslovanje. To pa zato, ker stranke bolj zaupajo spletnim stranem z lokalno končnico. Ključnega pomena je, da kot podjetnik izkoristimo vsako prednost, ki nam jo ponuja informacijska tehnologija. Tako bomo ostali korak pred konkurenco in imeli boljšo prepoznavnost na trgu. 

Registracija domen lahko zaščiti našo blagovno znamko

Poslovne priložnosti so na voljo za vsakega posameznika, če jih zna opaziti. Na žalost pa živimo v takem svetu, kjer veliko nepridipravov lahko ugrabi zaupanja vredno ime naše spletne strani in si tako pridobijo kupce. To je mogoče storiti z zakupom imena naše spletne strani z drugo končnico. Zato je priporočeno, da registracija domene obsega tudi zakup končnic oziroma imen, ki jih bomo morda v prihodnosti uporabljali. S tem bomo preprečili ali vsaj otežili zlorabo našega imena, kar nam lahko prihrani veliko težav, denarja in skrbi.

Podobne teme: