Različne vrste motorističnih čevljev

motoristični čevlji

Ne glede na to, ali ste nekdo, ki si je ravno kupil motor, ali nekdo, ki na motorju že dlje časa potuje naokoli, morate vedeti, kako pomembno je imeti kakovostno motoristično opremo. Četudi naokoli vozite z najboljšo blagovno znamko motorja, ne boste dosegli pravega udobja in varnosti, če na sebi ne boste nosili primernih oblačil ter obutve.

Na žalost so motoristični čevlji še vedno tisti del opreme, na katere damo premalo pozornosti. Navadno so hitro izbrani ali pa se uporabniki motorja obujejo celo v čevlje, ki sploh niso namenjeni za takšno aktivnost.

Čevlji za motor ne smejo predstavljati zgolj modnega dodatka

Zavedati se je treba, da motoristični čevlji niso zgolj vrsta obutve in modni dodatek, ampak je to pomemben kos opreme, ki mora v prvi vrsti poskrbeti za primerno zaščito ter varnost. Z dobro izbrano obutvijo za motor namreč učinkovito zaščitimo stopala, gležnje in noge med vožnjo z motorjem.

motoristični čevlji za zaščito stopal pred poškodbami
Med vožnjo z motorjem je priporočljivo nositi zaprte motoristične čevlje ali škornje, da zaščitite stopala pred poškodbami. Motoristični čevlji ščitijo tudi vaše gležnje pred zvinom in nenadnimi udarci. Tudi v primeru trka ti zaščitni čevlji znatno zmanjšajo možnost zlomov kosti.

Seveda ni nič narobe, če je motoristična obutev tudi lepa na pogled. Dobro je tudi, da se obutev ujema s preostalo moto opremo in z vsemi moto dodatki. Tako boste svoje čevlje za motor obuli še z večjim veseljem in se z motorjem raje vozili naokoli.

Priljubljene blagovne znamke motoristične obutve

Če vas zanimajo novi motoristični čevlji, je dobro, da pred nakupom najprej preverite, katere blagovne znamke oziroma kateri proizvajalci so še posebej priznani in priljubljeni.

Alpinestars obutev za motor
Zelo pomembno je, da med vožnjo z motorjem nosite obutev, ki ščiti vaše noge. Obutev blagovne znamke Alpinestars je kakovostna in vam omogoča da zaščitite gležnje in ohranite svoja stopala nedotaknjena.

Ne spreglejte na primer blagovnih znamk Alpinestars, iXS, RST, Thor, Spidi. Te namreč veljajo za izjemno kakovostne. Odlična novica je tudi ta, da so moto čevlji omenjenih brandov cenovno dostopni, zato si jih še toliko lažje privoščite. Naročite si jih lahko tudi v spletni trgovini, kjer je cena verjetno še nekoliko ugodnejša.

Moški in ženski modeli motoristične obutev

Na trgu so na voljo tako moški kot tudi ženski motoristični čevlji v različnih velikostih in različnih cenovnih razredov. Za primerno in kvalitetno motoristično obutev vam v resnici ne bo treba odšteti kaj dosti več kot pa za običajne čevlje. Za mlade navdušence nad motociklizmom pa je seveda na voljo tudi tovrstna otroška motoristična oprema.

Nekateri najboljši motoristični čevlji so morda podobni običajnim supergam ali škornjem. Toda v resnici imajo motoristični čevlji vrsto lastnosti, ki so posebej zasnovane za voznikove zahteve. In ob upoštevanju tega bomo v tem videoposnetku razpravljali o 5 najboljših motorističnih čevljih.

Pri nakupu motorističnih škornjev se vam torej ne splača varčevati. To bi bilo namreč zlasti z vidika varnosti povsem nespametno dejanje. Pravi motorist se vedno zaveda, da je dobra oprema za motor tako nujna kot dober motor.

Podobne teme: