Izbira svetil za strop

Stropna svetila

Pri izbiri osvetljave za naš dom je pomembno, da razmislimo o najbolj primernem stilu in vrsti luči, ki jih bomo namestili. To je še posebej pomembno, ko izbiramo stropne luči, saj ustvarijo edinstveno vzdušje v vsakem prostoru, kjer se nahajajo. Izbiramo lahko med različnimi postavitvami luči, kot tudi jakostjo svetlobe, ki jo oddajajo. Tako bomo ustvarili dobro osvetljene prostore, ki bodo funkcionalni in prelepi na izgled. Tako je dobro, če se zavedamo najbolj pogostih postavitvah luči, ki jih lahko namestimo na strop.

Vgradne stropne luči ustvarijo čist in profesionalen izgled vsake sobe

Velikokrat se zgodi, da preprosto nimamo dovolj prostora na stropu, da bi nanj namestili lestenec ali drugo večje svetilo. Lahko, da je strop prenizek ali pa preprosto želimo ustvariti čim bolj čist izgled sobe. V tem primeru so idealna vgradna LED stropna svetila, ki zavzamejo zelo malo prostora.

Vgradna LED stropna svetila
Vgradna LED stropna svetila

Zaradi LED tehnologije pa so tudi zelo učinkovita rešitev za manjše in večje sobe, saj porabijo zelo malo električne energije. Imajo pa tudi zelo dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da jih ne bo potrebno tako pogosto menjati. Primerne so za osvetljevanje kuhinj, otroških sob, garaž, dnevnih sob ipd. Vedno bolj pa so popularna v poslovnih okoljih, saj jih je zelo preprosto namestiti na strop in ne kvarijo izgleda samega prostora, kjer se nahajajo.

Lestenci so razkošne stropne luči

Vsak lestenec je namenjen nudenju in povečanju razkošja vsakega doma. Štejemo jih med večje stropne luči, saj so narejeni tako, da zavzamejo veliko prostora. Njihov čudovit izgled je preprosto neprekosljiv, če jih primerjamo z drugimi svetili. Primerni so za postavitev v večje hodnike, dnevne sobe, sprejemne sobe ipd. Res je, da zavzamejo veliko prostora na stropu, so pa zelo pametna investicija, saj lahko lestenec uporabljamo tudi več deset let, brez da bi ga bilo potrebno zamenjati.

Video: 95+ sanjskih luksuznih dizajnerskih idej za lestence

Viseče stropne svetilke osvetljujejo samo del sobe

Včasih potrebujemo samo nekaj dodatne svetlobe na določenem delu naše kuhinje, dnevne sobe ipd. Za to nalogo so primerne viseče stropne svetilke, saj dodajo veliko svetlobo mestu, kjer se nahajajo. Lahko jih namestimo nad jedilno mizo in drugam, kjer ne potrebujemo neprestano veliko svetlobe. Jo pa želimo imeti na razpolago ob določenih delih dneva, pri različnih opravilih ipd. Pri namestitvi se moramo prepričati, da imamo dovolj visok strop, saj drugače viseče svetilke za strop lahko postanejo velika ovira.

Reflektorji nam nudijo osredotočeno svetlobo 

Reflektorji močno spremenijo izgled prostora. To pa zato, ker s svojo dokaj neobičajno obliko privabljajo poglede. Zaradi svoje moči, jih lahko uporabimo v vsakem prostoru v naši hiši ali stanovanju. Še bolje pa je, če uporabimo LED izvedbe reflektorjev, ki so zelo energijsko učinkoviti. Namenjeni so osvetljevanju določnega dela sobe. Njihovo svetlobno usmeritev pa lahko tudi po želji spreminjamo. Pomembno je, da izberemo žarnice primerne jakosti in toploto svetlobe, saj bomo tako ustvarili najboljšo atmosfero v našem domu. Omenjene stropne svetilke lahko kupimo v različnih postavitvah, barvah, številu luči ipd.

Solarna svetila so ekološka in varčna alternativa, saj ne porabljajo elektrike in so tako bolj ekološka izbira. Preberi več …

Podobne teme: