Zakaj je nevidni zobni aparat zelo priljubljen že vrsto let?

Nevidni zobni aparat

Nevidni zobni aparat oziroma invisalign je vse bolj popularen način ortodontskega zdravljenja. Tovrstni zobni aparat je, kot pove že samo ime, skorajda povsem neviden. Namesto zvezdic pacient pri zdravljenju nosi prozorne folije. Te so torej praktično nevidne. Samo čiščenje zob ter žvečenje hrane pa je seveda precej bolj preprosto.

Ena od večjih prednosti nevidnega zobnega aparata je zagotovo ta, da je povsem enako učinkovit kot klasični zobni aparati, čeprav se nam na prvi pogled ne zdi tako. Pomaga nam rešiti številne ortodontske težave – od neprimernega ugriza do neustrezne razporeditve zob. Zobje se s postopnim menjavanjem folij iz tedna v teden bolj prilagajajo obliki folije ter v relativno kratkem času pridejo na svoje želeno mesto.

Povečana samozavest s pomočjo nevidnega zobnega aparata

Dejstvo je, da je na sploh nošenje aparata za zobe sila neprijetna zadeva. To velja zlasti za tiste, ki se pogosto smejijo ter radi govorijo. Če pa nosite nevidni zobni aparat, s tem ne boste imeli dodatnih skrbi. Ljudje v okolici niti ne opazijo, da imate v ustih nameščen aparat za zobe. Predvsem zato se boste z njim počutili precej bolj samozavestno.

Ljudje v okolici ne opazijo nevidnega zobnega aparata.
Če nosite nevidni zobni aparat ljudje v okolici niti ne opazijo, da imate v ustih nameščen aparat za zobe.

Ena od prednosti, ki jo omogoča invisalign, je tudi to, da prehranjevanje skorajda povsem nespremenjeno. Vemo, da če se bomo odločili za klasični zobni aparat, da bo seznam hrane, ki je ne smemo uživati, precej dolg. Odpovedati se bomo morali na primer korenju, oreščkom, pokovki, bonbonom. Nevidni zobni aparat torej omenjene omejitve učinkovito odpravlja. Med obrokom si ga namreč lahko povsem preprosto snamemo ter tako uživamo v svoji najljubši hrani.

Bistveno lažja zobna higiena

V primerjavi z drugimi aparati za zobe se nevidni zobni aparat precej lažje pa tudi učinkoviteje čisti. Je torej snemljiv. Folije se praviloma menjajo na približno deset dni. Zobe si torej lahko umivamo brez večjih težav. Aparat se učinkovito čisti s pomočjo posebnih čistilnih kristalov, ki uporabniku omogočajo primerno zdravo ustno higieno.

Vse kar morate vedeti o nevidnem zobnem aparatu oziroma invisalignu.

Lahko torej rečemo, da se s pomočjo nevidnega zobnega aparata oziroma invisaligna učinkovito izognemo številnim neprijetnostim, ki so sicer značilne za ortodontsko zdravljenje s klasičnimi zobnimi aparati. Kljub temu pa se moramo zavedati, da takšna vrsta aparata za zobe vseeno ni primerna čisto za vsakogar.

Podobne teme: