Prozorne, trajne in samolepilne zaščitne folije za vozila

Zaščitna folija za avto

Vsak od nas si želi, da naše stvari in predmeti, ki jih kupimo, kar se da dolgo ohranijo svojo funkcijo in vizualni izgled, enako pa velja tudi za naše jeklene konjičke. 

Da bo vaš jekleni konjiček dolgo ohranjal lepo svetlečo barvo brez prask, ki lahko nehote nastanejo že od vsake malenkosti, je prava rešitev zaščitna folija za avto, ki vam bo prihranila skrbi in vaš avto bo izgledal kot prvi dan nakupa.

Kam vse lahko nalepite zaščitno folijo za avto?

Zaščitna folija za avto je cenovno ugoden, hiter in enostaven način, da preprečite poškodbe na vašem avtomobilu, ki lahko pogosto nastanejo od kamenja na cesti ter se hitro tudi razvijejo v nadležno rjo. 

Zaščitna folija za ogledalo
Zaščitna folija za ogledalo na avtomobilu

Zaščitne folije so prozorne, zato so na vašem avtu ob primerni uporabi nevidne, so tudi trajne in samolepilne. Nudijo zaščito pred kamenjem, npr. za pokrov motorja, stranski prag, zadnji odbijač, vbokline kljuk.

Kako zaščitno folijo pritrdite na dele vašega avtomobila?

Enostavno. Odlepite jo iz papirja, na katerem je nalepljena in jo pritrdite s postopkom mokrega lepljenja, potrebujete pa le nož in strgalo, ki sta večinoma priložena zraven zaščitne folije.

Milnica vam omogoča, da se pri montaži lahko tudi zmotite, če niste dovolj natančni ali bi nalepko želeli popraviti, jo lahko tako tudi kadarkoli enostavno odstranite ne da bi ob tem poškodovali površino laka oz. barve vozila.

Posebnosti zaščitne folije

Z nanosom zaščitne folije dolgotrajno ohranjate vrednost svojega vozila. Prednosti nalepk so tudi v tem, da so za vozila izdelana po meri, npr. po meri vašega odbijača in mu s tem nudijo 100% prileganje. Vaš odbijač ali drugi deli vozila bodo tako zaščiteni pred praskami, pa naj bodo te od kamenja, peska, hišnih ljubljenčkov ali tovora, ki ga nalagate v svoj avtomobil.

Zaščitna nalepka se tesno oprime površine in tako na svojem mestu nepremično ostane tudi ob rednem pranju avtomobila, ročno ali v avtopralnici.

Zaščita odbijača s prozorno nalepko

Ker je zaščitna folija prozorna, boste z njenim nanosom ohranili originalen izgled vašega avtomobila, saj se bo odbijač videl v celoti in njegova barva ne bo spremenjena. 

V izogib raznolikim poškodbam zadnjega odbijača na njegov zgornji del oziroma tik pod prtljažna vrata namestite zaščitno folijo in tako pozabite na grde praske, ki kazijo izgled vašega avtomobila.

Gumi tepihi v notranjosti avtomobila

Za zaščito tal notranjosti avtomobila pa se v večini primerov uporabljajo gumi tepihi. So bolj razširjeni kot tekstilni tepihi. Več informacij o njih pa si preberite v članku Najbolje se obnesejo originalni gumi tepihi za avto.

Dobro je, če poznamo osnovno delovanje nekaterih ključnih komponent vozila. Vsi motorji z notranjim izgorevanjem so opremljeni s posebno napravo, ki nadzoruje delovanje hladilnega sistema. To je termostat za avto katerega naloga je ohranjanje optimalne delovne temperature motorja. 

Podobne teme: